Armiges, Joan Francesc

(Catalunya, segle XVII – segle XVIII)

Militar. Per l’agost de 1713 entrà de capità al nou regiment de cavalleria de Sant Jaume, format aleshores a Barcelona, ja durant el setge de les forces borbòniques.

Sortí de la capital per a la lluita comarcal, fou un dels millors auxiliars d’Antoni Desvalls i de Vergós. El 10 d’abril de 1714, des de Sant Llorenç Savall, el marquès l’envià al Penedès per reclutar voluntaris i preparar un nou alçament en país ocupat. Armiges havia reunit el primer de maig 600 homes. A la segona quinzena d’aquest mes dirigí la rebel·lió.

Aconseguí ocupar Vilafranca i Vilanova i assetjà la guarnició filipista de Sitges. Atacat a Vilafranca per una gran columna enemiga, es replegà en bon ordre pel camí del Pla del Penedès i féu caure els seus perseguidors en una emboscada parada per Desvalls, que venia per aquell camí.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s