Torroja del Priorat (Priorat)

Municipi: 13,16 km2, 332 m alt, 149 hab (2017)

Situat al nord de Falset, a la vall mitjana del riu de Siurana, als últims estreps del Montsant. Una gran part del terme municipal, de llicorelles, forma part del Priorat estricte i és molt trencat i inculte, ocupat per la vegetació natural (pasturatges, garriga i bosc).

Agricultura de secà (vinya, oliveres, ametllers i cereals). La seva producció vinícola és una de les més preades del Priorat pel seu gust i força alcohòlica. Ramaderia bovina, ovina i porcina. Com totes les poblacions de la comarca, sofreix un fort corrent emigratori.

El poble és en un tossal, a l’esquerra del riu de Siurana; l’església parroquial és dedicada a sant Miquel, neoclàssica, amb elements barrocs. Àrea comercial de Reus. El lloc, que estigué fortificat (hi ha restes de la torre Roja), fou una de les poblacions del priorat o cartoixa d’Escaladei.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

2 pensaments sobre “Torroja del Priorat (Priorat)

  1. Retroenllaç: Blasco i Vaqué, Silvestre | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Priorat, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s