Tarrats i Bou, Francesc

(Badalona, Barcelonès, 1951 – )

Museòleg i arqueòleg. Inicià la seva trajectòria professional com a conservador i codirector dels programes d’excavació al Museu de Badalona (1974-78). Director del Museu Provincial de Càceres (1978-79), del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (1979-97) i del Museu d’Història de Tarragona (1986-91), ha estat responsable dels projectes museístics de conjunts arqueològics com la vil·la romana dels Munts o del mausoleu constantinià de Centcelles.

L’any 1997 fou nomenat director del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Dimití l’any 1999 i es reincorporà a la direcció del museu arqueològic de Tarragona. El 2004 fou nomenat director general del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Ha seguit publicant estudis, entre els quals El mosaico romano en Hispania: crónica ilustrada de una sociedad i, el 2008, Roma amor arran de l’exposició homònima ideada per Virginie di Ricci i Jean-Marc Musial, que dirigí.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s