Tarradell i Mateu, Miquel

(Barcelona, 24 novembre 1920 – 2 gener 1995)

Arqueòleg i historiador. Llicenciat en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona i doctorat per la de Madrid (1949). Fou catedràtic d’arqueologia de les universitats de València i Barcelona.

Membre de l’Institut d’Estudis Catalans, de l’Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de l’Academia de la Historia de Madrid, assessor del Consell d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya i president del Club Ramon Muntaner.

Participà en nombroses excavacions arqueològiques a Catalunya, País Valencià i al nord d’Àfrica, i la seva extensa obra historiogràfica es compta entre les més destacades sobre arqueologia catalana.

És formada, entre d’altres, pels llibres: Lixus, historia de la ciudad (1959), el volum Prehistòria i antigüitat de la Història dels catalans, dirigida per Ferran Soldevila (1961), Les arrels de Catalunya (1962), dins la sèrie “Biografies Catalanes”, dirigida per Jaume Vicens i Vives, La fundació de la ciutat de València (1962), Les ciutats romanes dels Països catalans i, en col·laboració, Pollentia I (1977) i II (1978), Historia de Alcudia (vol I, 1978) i Historia de España (vol I, 1980).

L’any 1977 li fou atorgat el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s