Tallada i Paulí, Josep Maria

(Barcelona, 9 juliol 1884 – 1 juliol 1946)

Economista i polític. S’interessà per l’organització del treball i pels problemes laborals. El 1929 participà amb Bernis i Flores de Lemus en la Comissió del patró or. El 1931 fundà la Borsa de Treball de la diputació de Barcelona i la Unió Catalana d’Estudis Polítics i Econòmico-Socials.

Adherit a la Lliga Regionalista, fou diputat al Parlament de Catalunya.

Entre les seves obres, influïdes per Irving Fisher i per Cassel, i centrades en l’estudi dels fenòmens demogràfics i els problemes monetaris d’Espanya, sobresurten Demografia de Catalunya (1918), Economia monetària espanyola (1930), La desinflació monetària (1930) i Les crisis econòmiques (1931).

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s