Porter i Moix, Miquel

(Barcelona, 10 maig 1930 – Altafulla, Tarragonès, 18 novembre 2004)

Crític cinematogràfic i escriptor. Fill de Josep Porter i Rovira. Paral·lelament a una prolongada activitat crítica, duta a terme sobretot a les revistes “Destino”, “Serra d’Or” i al diari “Avui”, ha estat un incansable animador de cineclubs i conferenciant. Fundà, l’any 1967, la Col·lecció Cinematogràfica Catalana.

Ha publicat els assaigs El cinema a Catalunya (1955), Cinema per a infants (1963), Historia del cine ruso y soviético (1967), Història del cinema català (1969), Las claves de la historia del cine (1988), Història del cinema a Catalunya: 1895-1900 (1992) i la novel·la Renoi, quina portera! (1985).

Fou també un dels iniciadors del Teatre Viu, així com un dels components de la nova cançó del grup Els Setze Jutges.

Membre d’ERC, a la legislatura 1980-84 fou diputat del Parlament de Catalunya i també cap del Servei de Cinematografia de la Generalitat. El 1992 va rebre el premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s