Museu del Cinema

(Girona, 8 abril 1998 – )

Institució museística. Esta ubicat a l’edifici anomenat Casa de les Aigües de finals del segle XIX. Està gestionat per una fundació privada i l’ajuntament de Girona, que adquirí el 1994 la Col·lecció Tomàs Mallol.

Mostra el món de les imatges i dels espectacles visuals al llarg de la història i la seva evolució fins a arribar al cinema: la projecció d’imatges damunt una pantalla (ombres xineses, llanterna màgica), la representació d’imatges en moviment (joguines òptiques), la captació d’imatges fixes de la realitat (la cambra obscura i la fotografia) i els principis del cinematògraf. El museu organitza també exposicions temporals i tallers educatius.

Enllaç web: Museu del Cinema

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s