Museu del Càntir d’Argentona

(Argentona, Maresme, 1975 – )

Museu. De titularitat municipal, creat a causa del fort arrelament de la festivitat dedicada al càntir, que s’hi celebra des del 1951. Instal·lat a l’edifici de la Casa de la Cultura, l’any 2000 obrí de nou les portes després de tres anys de tancament.

Disposa de quatre plantes i un total de 800 m2, amb un nou projecte museogràfic que introdueix el visitant en l’ús de l’aigua i en els diversos estris emprats per a contenir-la mitjançant un fons fenici, grec i romà d’aproximació a l’origen del càntir i un recull d’atuells amb una cronologia que va des del segle XII fins a l’actualitat.

Mostra també elements procedents de l’Àfrica, l’Amèrica del Sud, l’Índia o la Xina, i s’hi reprodueix un taller tradicional de terrissaire.

El 2006, en el marc de la 56a Festa del Càntir i Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d’Argentona, el museu inaugurà l’Espai Picasso, que mostra quatre peces originals de ceràmica pertanyents a diferents etapes creatives de l’artista.

Enllaç web: Museu del Càntir

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s