Museu de Vilafranca del Penedès

(Vilafranca del Penedès, Alt Penedès, 1934 – )

Museu. Situat en dos edificis contigus d’aquesta ciutat, un del segle XIII i l’altre construït el 1975; depèn de l’associació Museu de Vilafranca. Entrà en funcionament el 1934 i fou ampliat amb la secció dedicada al vi el 1945. Conserva col·leccions d’arqueologia i de paleontologia, i té també una secció ornitològica.

La col·lecció de ceràmica Bonet i Baltà aplega 480 objectes del segle XV al XIX. El llegat Manuel Trens, d’art sacre, recull alguns objectes destacables. En la secció monogràfica del vi (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya “Vinseum”), hom hi pot veure diorames i pintures sobre la història de la viticultura, premses, bótes, recipients, cartells, etiquetes i una taverna vuitcentista decorada amb un mural de Xavier Nogués.

Forma part d’aquest museu el Museu Lapidari, situat al claustre del convent de Sant Francesc, que recull epigrafia romana i medieval i alguns sepulcres gòtics.

El museu organitza exposicions temporals, disposa d’auditori i publica monografies penedesenques i el butlletí trimestral “Olerdulae”.

Enllaç web: Vinseum

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s