Museu de Valls

(Valls, Alt Camp, 1954 – )

Institució dedicada a l’art, de titularitat municipal. Conté dues col·leccions, una d’art, centrada en la pintura catalana, i una d’arqueològica, dedicada als jaciments ibèrics de la ciutat. La col·lecció artística, la més extensa amb gairebé 2.000 peces, comprèn obres des de l’any 1875 fins a l’actualitat. És especialment important en el període de postguerra. També té una col·lecció de fotografia.

El museu té un paper de promoció de les pràctiques artístiques contemporànies. En aquest àmbit sobresurt la programació estable a la capella de Sant Roc, des del 1985, i les dues manifestacions artístiques celebrades amb motiu de les Festes Decennals de la Candela: La Ciutat Il·luminada (2001) i 2011 Lumens (2011). Des del 2011 acull la Biennal d’Art de Valls / Premi Guasch Coranty.

Enllaç web: Museu de Valls

4 pensaments sobre “Museu de Valls

  1. Retroenllaç: Mercadé i Queralt, Jaume | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Manresa i Dalmau, Joan Salvador | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Galofre i Oller, Francesc | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Busquets i Ódena, Josep | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s