Museu de Gavà

(Gavà, Baix Llobregat, 1978 – )

Institució museística municipal. Fundada arran de la descoberta d’un complex miner neolític a can Tintorer i la realització d’altres treballs arqueològics a la zona. Després d’uns anys de funcionament precari, l’any 1991 tingué lloc la inauguració d’unes noves instal·lacions a la Torre Lluch i hom concretà una nova concepció museogràfica.

El seu objectiu bàsic és la formació i transformació del paisatge des de l’òptica de la interrelació entre els fenòmens culturals i els naturals. L’àmbit territorial d’actuació se situa entre el delta del Llobregat i el massís de Garraf.

El museu també gestiona les visites a les mines prehistòriques de can Tintorer, on els visitants poden recórrer l’explotació minera en galeries més antiga d’Europa, de 5.000 anys d’antiguitat, d’on s’extreia variscita.

D’altra banda, el museu funciona com a centre de documentació del Parc Natural del Garraf i disposa d’una àmplia oferta de programes didàctics.

L’any 2002 inaugurà la remodelació de la seva exposició permanent, que continuà centrant-se en la relació entre l’ésser humà i el medi en el Baix Llobregat, des dels paisatges paleozoics fins a la construcció del tren d’alta velocitat. En el nou muntatge s’incorporaren els nous avenços en la investigació històrica i ambiental del delta del Llobregat i s’utilitzaren nous mitjans interactius i multimèdia.

El 2003 se celebrà el vint-i-cinquè aniversari del Museu de Gavà, mentre continuaven avançant els treballs del Mines de Gavà.

Enllaç web: Museu de Gavà

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s