Miravitlles i Navarra, Jaume

(Figueres, Alt Empordà, 18 febrer 1906 – Barcelona, 10 novembre 1988)

Polític i escriptor. S’exilià a França on prengué part en els fets de Prats de Molló. Acabà la carrera d’enginyer a París. Afiliat al Bloc Obrer i Camperol, aviat passà a l’Esquerra Republicana. Col·laborà a “L’Opinió”, “L’Hora”, “La Humanitat”, etc, fou, per l’íntima amistat amb Dalí, un dels col·laboradors en la difusió del surrealisme a Catalunya.

Esclatada la guerra civil, fou secretari del Comitè de Milícies Antifeixistes i ajudà gent en perill a marxar a l’estranger. Es distingí per la seva imaginació com a comissari de Propaganda de la Generalitat. S’exilià el 1939 i col·laborà a “El Poble Català”, “La Nostra Revista”, etc. Visqué uns quants anys a Nova York i a Mèxic i es dedicà intensament a la ràdio i al periodisme.

2 pensaments sobre “Miravitlles i Navarra, Jaume

  1. Retroenllaç: Olimpiada Popular | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Laia Films | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s