Luján i Fernández, Nèstor

(Mataró, Maresme, 1 març 1922 – Barcelona, 22 desembre 1995)

Periodista i escriptor. Formà part, des del 1943, de la redacció de la revista “Destino” i en fou director (1958-75), en què consolidà la posició liberal del setmanari. També fou director d'”Historia y Vida” i col·laborador habitual d’“El Noticiero Universal” i de “La Vanguardia”.

Autor de diversos llibres, especialment sobre gastronomia, tauromàquia i viatges: Historia del toreo (1967), Libro de la cocina española (1970, amb J. Perucho), Viaje por las cocinas del mundo (1983), Diccionari Luján de gastronomia catalana (1991).

El 1987 va iniciar una brillant carrera com a novel·lista amb Decidnos quién mató al conde, premi Plaza i Janés, La puerta de oro (1991), Les tres glorioses (1992), La Rambla fa baixada (1994) i Els fantasmes del Trianon (1995, premi Sant Jordi). És també autor de l’assaig Y Mussolini creó el Fascismo (1971), en col·laboració amb Luis Bettonica.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s