Lles de Cerdanya (Baixa Cerdanya)

Municipi de la Baixa Cerdanya (Catalunya): 102,79 km2, 1.471 m alt, 247 hab (2016)

0baixa_cerdanya

Situat en un replà, a la regió del Baridà des de les crestes secundàries del Pirineu fins a la plana a la dreta del Segre, davant la serra de Cadí, amb pics com la tossa plana de Lles (2.916 m alt). Una bona part del terme és coberta de bosc, prats i estanys.

Conreus de secà: sègol, civada i patates. Ramaderia de bestiar boví, que aprofita les pastures d’alta muntanya; oví i porcí. Pertany a l’àrea comercial de Puigcerdà, i també a la subàrea de la Seu d’Urgell. La població tendeix a disminuir.

El poble és situat en un coster oriental a migjorn, al peu de les restes de l’antic castell de Lles, al voltant de l’església parroquial de Sant Pere. Era el centre de la senyoria de Lles, que comprenia la vall de la Llosa.

El municipi comprèn, també, els pobles de Travesseres, Coborriu de la Llosa, Viliella, Músser i Arànser, els despoblats de la Llosa, el Vilar de Lles, Embret, Cortaus, Sallent i el Serrat, alguns masos importants, el balneari de Senillers i l’antic de Caldes de Músser, el santuari dels Àngels de Viliella i el refugis no forestals de la Pera (estanys de la Pera) i Cap-de-rec. el 1966 li fou annexat el municipi de Músser i Arànser.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesEstació d’esquí

9 pensaments sobre “Lles de Cerdanya (Baixa Cerdanya)

  1. Retroenllaç: Baridà, el | Dades de Catalunya i dels Països Catalans

  2. Retroenllaç: Baixa Cerdanya, la | Dades de Catalunya i dels Països Catalans

  3. Retroenllaç: Àngels de Viliella, els | Dades de Catalunya i dels Països Catalans

  4. Retroenllaç: Vilar de Lles, el | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Colomer, calm | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Coborriu de la Llosa | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Cap-de-rec, refugi de | Dades de Catalunya

  8. Retroenllaç: Arànser | Dades de Catalunya

  9. Retroenllaç: Baixa Cerdanya, la | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s