Garrigoles (Baix Empordà)

Municipi del Baix Empordà (Catalunya): 9,40 km2, 92 m alt, 163 hab (2016)

0baix_emporda

Al límit amb l’Alt Empordà, a la zona accidentada per petits turons que forma l’interfluvi entre les conques del Ter i el Fluvià, al peu de la serra de Valldavià. La zona forestal és ocupada principalment de pinedes.

La vida econòmica del municipi es basa en les tradicionals activitats agrícoles de secà, com són els cereals, l’alfals i el blat de moro, amb vinyes i oliveres intercalades. La ramaderes (bestiar boví, oví i porcí) i l’avicultura, complementen l’economia. Àrea comercial de Girona. La població, en descens des de mitjan segle XIX, actualment sembla estabilitzada.

La capitalitat municipal va ésser traspassada al poble de les Olives, on es conserva la notable masia de can Ros. L’església parroquial és la de Sant Sadurní de Garrigoles. Pertangué al comtat d’Empúries.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

Un pensament sobre “Garrigoles (Baix Empordà)

  1. Retroenllaç: Baix Empordà, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s