Espasa i Oliver, Ramon

(Sant Jaume d’Enveja, Montsià, 2 desembre 1940 – )

Metge i polític. Es llicencià en medicina a Barcelona (1965), s’especialitzà en cirurgia, traumatologia i ortopèdia i es doctorà (1975) amb un estudi sobre Ramon Turró. Amplià estudis a Hamburg, Lió, Montpeller i París.

Coautor dels llibres La sanidad, hoy (1975), La salud, exigencia popular (1976) i El Servei Nacional de Salut, una alternativa democràtica a la sanitat (1977), col·laborà en el Desè Congrés de Metges i Biòlegs (1976) i fou coordinador general de l’àmbit d’estructura sanitària del Congrés de Cultura Catalana (1977).

Afiliat al PSUC l’any 1968, en fou delegat a l’Assemblea de Catalunya, per la qual cosa fou empresonat el 1974. El 1977 fou nomenat conseller de sanitat i assistència social de la Generalitat de Catalunya. El 1980 i el 1984 fou elegit diputat al Parlament de Catalunya, i a les eleccions generals del 1986, diputat al congrés en representació de la coalició Unió de l’Esquerra Catalana (PSUC-ENE). Des del 1982 dirigí la revista “Nous Horitzons”.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s