Danone SA

(Barcelona, 1919 – )

Empresa alimentària catalana. Els seus orígens es remunten al taller artesanal d’Isidre Carrasco que el 1919 inicià la producció de iogurs. El 1923 es construí la primera fàbrica a Barcelona i el 1927 a Madrid.

Dos anys després fou creada la Societé Danone a París, la qual després d’un llarg procés de fusions s’integrà en la multinacional francesa BSN Gervais-Danone, constituïda el 1973 i dedicada fonamentalment a la producció de vidre i productes alimentaris.

El 1941 es constituí a Barcelona Danone SA, empresa amb capital majoritari català, i a partir del 1959 inicià un fort creixement que l’ha convertit en la primera empresa de l’estat en el camp dels derivats làctics.

La seva presència s’estén per nombrosos països de l’àrea occidental. La xifra de vendes de l’any 1980 fou de 15.280 milions de pessetes i donava feina a 3.135 empleats.

Enllaç web: Danone

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s