Calonge (Baix Empordà)

Municipi: 33,57 km2, 22 m alt, 10.709 hab (2016)

(o Calonge de Mar, o Calonge de la Costa Brava, o Calonge de les Gavarres). Situat a la costa, a la badia de Sant Antoni o de Palamós, drenat per la riera de Calonge. Cap a l’interior el terme arriba fins al vessant oriental de les Gavarres, amb grans extensions de pinedes i suredes. Les activitats econòmiques tradicionals del municipi: agricultura de secà (vinya, farratges, cereals, oliveres), ramaderia (bovina, ovina i porcina) i indústria surera i de la construcció; s’han vist superades pel turisme i el comerç. Àrea comercial de Girona.

La vila és prop de la confluència de les rieres de Cabanyes i de Rifred; destaquen el castell de Calonge, ben conservat, amb torres i muralles del s XII, i l’església parroquial de Sant Martí, construïda en 1740-67I, que substituí la primitiva església romànica que era adossada al castell.

El terme, on han estat trobades nombrosos vestigis prehistòrics, un poblat ibèric a l’antiga fortificació de Castellbarri i restes romanes, especialment a l’antic monestir de Santa Maria del Collet, comprèn, també, els pobles de Sant Antoni de Calonge i de Sant Daniel, i els veïnats de Cabanyes, Vilars, Treumal (amb la Torre Valentina i l’hotel del Comtat de Sant Jordi), Rifred i ses Fonts.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiquesUnió EsportivaComerciants

11 pensaments sobre “Calonge (Baix Empordà)

 1. Retroenllaç: Vilars, els | Dades de Catalunya

 2. Retroenllaç: Valentina, torre * | Dades de Catalunya

 3. Retroenllaç: Torre Valentina | Dades de Catalunya

 4. Retroenllaç: Setantí | Dades de Catalunya

 5. Retroenllaç: Sant Daniel -Baix Empordà- | Dades de Catalunya

 6. Retroenllaç: Llevantí de Mar | Dades de Catalunya

 7. Retroenllaç: Francofonte, baronia de | Dades de Catalunya

 8. Retroenllaç: Sant Jordi, comtat de | Dades de Catalunya

 9. Retroenllaç: Comtat de Sant Jordi, el | Dades de Catalunya

 10. Retroenllaç: Cardona, Bernat de (varis) | Dades de Catalunya

 11. Retroenllaç: Baix Empordà, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s