Albi, l’ (Garrigues)

Municipi de les Garrigues: 32,54 km2, 526 m alt, 803 hab (2016)

mapa garriguesAl sud-est de la comarca, a la dreta del riu de Set i drenat per la riera de l’Albi, que neix a la serra la Llena, al límit amb la Conca de Barberà, i desemboca la riu Set, per la dreta, a Cervià de les Garrigues.

L’agricultura de secà (oliveres, vinya, cereals, arbres fruiters i pastures) és la principal font econòmica del municipi, complementada per la ramaderia (per al consum local) i alguna petita indústria agrària.

El poble, que agrupa tota la població del municipi, es troba situada en un coster, dominat per les ruïnes de l’antic castell de l’Albi, convertit al final del segle XVI en palau renaixentista (residència dels barons de l’Albi). El nucli històric comprèn el carrer del Call, l’església barroca de Santa Maria (segle XVIII) i l’edifici modernista de la Cooperativa del Camp, bastit per l’arquitecte Cèsar Martinell (1919-20). Als afores hi ha el santuari dels Sants Metges (segle XVIII) i a 5 km el conjunt de pintures rupestres de la vall de la Coma (bé cultural d’interès nacional).

Enllaços web:  AjuntamentEstadístiques

5 pensaments sobre “Albi, l’ (Garrigues)

  1. Retroenllaç: Albi, baronia de l’ | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Ribera i Font, Josep | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Coma, vall de la | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Cartellà, Josep Galceran de | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Garrigues, les – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s