Prats -varis bio-

Antoni Prats  (València, segle XVII – Albaida, Vall d’Albaida, 1706)  Eclesiàstic. Fou canonge de València. Publicà sermons i oracions fúnebres.

Berenguer de Prats  * Veure> Berenguer Desprats  (cavaller català del segle XIV).

Felicià Prats  (València, segle XVI – segle XVII)  Llatinista. Fou mestre a Terol i més tard a la Universitat de València. És autor del tractat Institutiones grammaticae linguae latinae (València, 1620).

Francesc Prats  (Illes Balears, segle XV)  Poeta i eclesiàstic. Juntament amb Bartomeu Caldentey fundà a Palma de Mallorca (vers 1480) una escola de humanistes i lul·lians que el 1485 fou traslladada a Miramar (Valldemossa). A la impremta de Miramar publicà Contemplació dels misteris de la passió de Jesucrist (1487).

Francesc Prats  (Illes Balears, segle XVI – 1614)  Escriptor i menoret. Versificà en llengua catalana. Figurà entre els concurrents al certamen poètic de 1602 en honor de Ramon Llull.

Joan Prats  (Marratxí, Mallorca, segle XVIII)  Metge. Entre les seves obres destaca una topografia mèdica del seu poble natal.

Samuel Prats  (Benicolet, Vall d’Albaida, 1883 – País Valencià, segle XX)  Musicòleg. Deixeble de Gregori Suñol, es dedicà a la restauració de la música gregoriana. És autor de composicions religioses i d’un tractat de cant gregorià molt editat.

Respondre