Figueroles de Domenyo (Serrans)

Municipi dels Serrans (País Valencià): 18,8 km2, 725 m alt, 504 hab (2014)

(cast: Higueruelas) Situat a l’àrea de parla castellana del País Valencià, al vessant meridional de las Peñas de Dios i drenat per les rambles del Villar i de Salcedo. En un dels terrenys més accidentats de la comarca, amb altures que assoleixen els 1.000 m, on hi ha pinedes.

La base de l’economia local és l’agricultura de secà (vinya, oliveres, cereals, llegums i arbres fruiters), complementada per la indústria del moble i de l’extracció de caolí, la ramaderia (ovina i cabrum); cal destacar l’apicultura. És lloc d’estiueig. Àrea comercial de València.

El poble, que agrupa tota la població del municipi, és dominat per l’església parroquial de Santa Bàrbara (ampliada el 1910). El seu origen sembla remuntar-se al segle XVIII, que era un llogaret dependent de Domenyo, del qual se separà el 1852.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s