Figueroles (Alcalatén)

Municipi de l’Alcalatén (País Valencià): 12,1 km2, 360 m alt, 549 hab (2014)

Estès en un eixamplament de la vall mitjana del riu de Llucena, afluent de la rambla de la Viuda. El terme, reduït, és en part muntanyós, accidentat pels contraforts de la serra de la Creu i la del Tossalet. A la zona muntanyosa hi ha algunes hectàrees de bosc i pastures.

La principal activitat econòmica del municipi és la indústria ceràmica, que ha significat una represa per al poble i fins i tot atreu treballadors dels pobles veïns; l’agricultura, bàsicament de secà (oliveres, ametllers i garrofers), fa de complement. Àrea comercial de Castelló de la Plana. Des de mitjans del segle XIX la població es manté, amb algunes petites oscil·lacions.

El poble es troba a l’esquerra del riu de Llucena, dominat per l’església parroquial dedicada a sant Mateu. Pertangué a la tinença d’Alcalatén.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s