Censà (Conflent)

Municipi del Conflent (Catalunya Nord): 22,26 km2, 1.400 m alt, 29 hab (2012)

(ort trad: Sansà, fr: Sansa) Situat a les Garrotxes de Conflent, format per la capçalera de la vall de Cabrils, al límit amb el Llenguadoc i amb el Capcir, amb el qual es comunica pel coll de Censà (1.791 m alt), accidentat pels vessants meridionals de la serra de Madres.

El territori és muntanyós i dins la zona més àrida del Conflent, on el bosc i els pasturatges cobreixen una gran part d’aquesta zona, circumstància que ha impedit el desenvolupament econòmic i ha provocat el despoblament. A la vora de la riera de Cabrils hi ha els pocs conreus, principalment cereals de secà. Àrea comercial de Perpinyà.

El poble es troba al vessant sud del pic de la Pelada, presidit per l’església parroquial de Sant Joan, refeta després que fos destruïda pels francesos el segle XVII i que conserva una imatge romànica de la Mare de Déu (segle XII).

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s