Andorra, solana d’

(Canillo, Andorra)

Territori de la parròquia, situat al vessant septentrional dels Pirineus. Comprèn un sector de l’alta vall de l’Arieja, a l’esquerra del riu, des del pic Negre d’Envalira fins a prop de la població occitana de l’Hospitalet. Vora el riu es troba el nou nucli de població fronterer i estació d’esports d’hivern del Pas de la Casa.

Aquest territori, esdevingut andorrà per apropiació a causa de l’aprofitament continuat dels pasturatges, ha estat llargament disputat a Canillo per les poblacions occitanes de l’Hospitalet i de Merencs, però les diferències han estat sempre resoltes a favor dels andorrans (sentències del consell superior de Perpinyà del 1776, i del consell reial de Tolosa de Llenguadoc, del 1835).

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s