Montcada i Abbate, Antoni de

(Sicília, Itàlia, segle XIV – 1414/15)

(o Antoni de Sclafaní)  Tercer comte d’Adernó. Fill de Mateu de Montcada i Sclafani. El 1367 li fou concedit el comtat d’Àsaro, que després perdé. El 1392 anà amb el seu germà Guillem Ramon amb l’expedició catalana de Martí el Jove a Sicília, i en fou recompensat amb les baronies de Traina, Castronovo i Miserendino, que perdé per rebel.

Després de seguir el seu germà en les alternatives d’amistat i rebel·lia, acabà per ésser un gran amic de Martí el Jove. Fou senescal o mariscal i gonfanoner de Sicília. El 1396 rebé els comtats d’Adernó i de Centorbi (aquest ja el tenia com a baronia).

Després de la mort de Martí l’Humà, esdevingué un dels principals magnats del partit de la reina Blanca I de Navarra, capitanejat per Sanç Roís de Liori, comte de Caltanissetta, enfrontat amb el de Bernat de Cabrera.

2 pensaments sobre “Montcada i Abbate, Antoni de

  1. Retroenllaç: Abbate, Al·legrança | Dades de Catalunya i dels Països Catalans

  2. Retroenllaç: Montcada i d’Alagó, Joan de | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s