Verger i Garau, Guillem

(Algaida, Mallorca, 18 març 1929 – )

Metge. Llicenciat en medicina i cirurgia el 1952. Inicià la seva formació sobre malalties infeccioses a l’hospital Claude Bernard de París (1958) i el 1965 es doctorà en medicina i cirurgia i s’especialitzà en medicina interna.

Ha estat cap de servei a l’Hospital de Nostra Senyora del Mar (1966-68) i metge del servei d’urgències de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona (1968-75), on des del 1975 fins al 1997, en què es jubilà, ocupà el càrrec de cap de la Unitat de Malalties Infeccioses, que fou la primera de l’estat espanyol. Ha estat professor de patologia clínica i mèdica a la Universitat Autònoma de Barcelona (1971-97).

És autor de nombroses publicacions i ponències, tant nacionals com internacionals, i ha col·laborat en diverses monografies i llibres mèdics, com Enfermedades Infecciosas, atlas práctico para el médico general (1984) i Enfermedades Infecciosas (1988).

Fou president de la Societat Catalana de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears del 1985 al 1987; així com president i coordinador general de diverses comissions sanitàries de la Generalitat de Catalunya.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s