Verdun

(Barcelona, Barcelonès)

(o Verdum) Barri, dins l’antic terme municipal de Sant Andreu de Palomar.

Es formà a partir d’una antiga barriada situada vora l’actual avinguda de la Meridiana -de la qual és separada pel barri de la Prosperitat-, on hi ha el sector més ben urbanitzat del barri i on habita població catalana i treballadors qualificats.

Vers el sector muntanyós (turó de les Roquetes) es començaren a edificar entre el 1950 i el 1955 grups d’habitatges de protecció estatal caracteritzats per la baixa qualitat de la construcció i l’alta densitat d’ocupació del sòl. Per això, una part de l’antic barri del Verdun passà a anomenar-se de les Roquetes.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s