Unió de Sindicats Agrícoles de Catalunya

(Catalunya, 12 juliol 1931 – gener 1937)

(USAC)  Poderosa associació de cooperatives agrícoles. El seu òrgan de premsa era “La Pagesia” (agost 1932 – desembre 1936), i comptava amb diverses seccions especialitzades: cereals, fruites i verdures, oli, ramaderia, unió de vinyaters de Catalunya, etc.

Formada sobretot per mitjans i per petits propietaris, pretenia d’ésser una entitat apolítica, exclusivament econòmica i preocupada només per la revaloració dels productes del camp i l’augment de la producció agrària; conseqüentment, intentà de mantenir-se neutral en el conflicte entre rabassaires i grans propietaris, però, obligada a pronunciar-se, la seva moderació mostrà que s’atansava més als propietaris que no pas als parcers.

El juliol de 1936 restà sota el control de la Unió de Rabassaires, bo i conservant una autonomia teòrica, que perdé el gener de 1937 en integrar-se en la Federació de Sindicats Agrícoles de Catalunya.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s