Som…!

(Barcelona, 1918-1937 – París, França, 1965)

Periòdic nacionalista radical. Adherit a la Unió Catalanista, Edità cinc números entre agost i desembre de 1918. Els seus redactors eren, entre d’altres, Vicenç A. Ballertes, Josep M. Batista i Roca i Daniel Cardona.

Amb el mateix títol i editat per exiliats catalans, sortí l’any 1925 a Perpinyà amb el subtítol “Fulla d’avantguarda catalana”. Tornà a emprar-se el mateix nom per a un suplement de “Nosaltres sols!”, editat l’any 1933 amb motiu de la diada de l’onze de setembre. Les joventuts del partit Estat Català van utilitzar-lo novament l’any 1937 per editar una revista setmanal, que tingué poca durada.

L’any 1965, a París, Manuel Viusà començà l’edició d’uns quaderns amb el títol “Som”. Edità tres números, dels quals el primer i el tercer són monogràfics i estan dedicats, respectivament, a les biografies de Lluís Companys i de Francesc Macià.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s