Puig i Claramunt, Alfons

(Barcelona, 9 juliol 1902 – 2 febrer 1976)

Teòric de la dansa i del ballet.

S’interessà des de jove per l’art coreogràfic, sobre el qual escriví als diaris “L’Opinió”, “La Rambla”, “La Publicitat”, “La Vanguardia”, “Tele-exprés”, etc, a les revistes “L’Instant”, “Destino”, “Liceo”, etc, i a revistes estrangeres.

Promogué espectacles de ballet -com els del debut i primeres actuacions de Joan Magriñà-, fou col·laborador de l’Enciclopedia dello Spettacolo italiana (1955-65) i de l’Enciclopedia Salvat de la Música, de Barcelona (1967), i publicà obres com Ballet y baile español (1943), Guía Técnica. . . y análisis contemporáneo del ballet español (1944) i El arte del baile flamenco (1977, en col·laboració amb Flora Albaicín).

Deixà enllestida una Historia panorámica del baile, danza y ballet.