Penya Blanca

(Barcelona, 14 abril 1931 – març 1933)

Agrupació política monàrquica i espanyolista, partidària d’Alfons XIII. Creada el mateix dia de la proclamació de la República per l’aristòcrata i poeta en català Miquel de Gomis i Casas, que en fou el primer president.

Entre el centenar de membres inicials hi havia significades figures de l’aristocràcia catalana, posteriorment cresqué fins a assolir uns milers d’afiliats. Organitzà cicles de conferències en les quals intervingueren destacats monàrquics.

El 1932 anà a les eleccions del Parlament de Catalunya, en coalició amb els tradicionalistes. El 1933 s’adherí a Renovación Española, i posteriorment s’integrà en el nou partit Dreta de Catalunya.

Un pensament sobre “Penya Blanca

  1. Retroenllaç: Unión Monárquica Nacional | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.