Ordal

(Subirats, Alt Penedès)

Poble (373 m alt), format per la parròquia de Sant Esteve, el nucli antic de Rabella i el barri del Vidre, sorgit al llarg de la carretera de Barcelona a València.

És situat entre les anomenades serres d’Ordal, dins el massís de Garraf, cretàcies, formades per calcàries i dolomies resistents a l’erosió, que desmantellà els sediments oligocènics que les recobrien, originant-hi una depressió càrstica, un polje fossilitzat durant el Miocè. Els sòls originats així permeteren, aprofitats per feixes amb marjades, un illot de conreus (cereals, pomes i préssecs, vinya).

El poble viu principalment del comerç de trànsit, a la davallada del coll de la Creu d’Ordal (507 m alt.), entre el Baix Llobregat i la depressió del Penedès, al centre d’un massís calcari, entre el pont del Lledoner i el poble de l’Ordal, i entre el puig de les Agulles (632 m alt.) i el puig Bernat (606 m).

Hom explota pedreres i forns de calç.

2 pensaments sobre “Ordal

  1. Retroenllaç: Cervelló, hospital de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Bernat, puig | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.