Normalització Lingüística a Catalunya, la

(Catalunya, 6 abril 1983)

Decret de la Generalitat, aprovat pel Parlament amb l’objectiu de fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana.

La llei fou aprovada per consens general (amb cap vot en contra i una sola abstenció), centra l’atenció en els àmbits de competència de la Generalitat: declara el català llengua d’ús oficial (títol I), llengua pròpia de l’ensenyament (títol II) i n’estableix la presència als mitjans de comunicació propis o de gestió autonòmica (títol III); preveu així mateix intervencions de suport i foment en els altres àmbits de la societat.

El 1993 s’inicià un procés de reforma de la llei per accentuar l’ús social de la llengua. Si bé el Tribunal Suprem plantejà la possible inconstitucionalitat d’alguns articles, la llei fou finalment declarada constitucional (sentències del Tribunal Constitucional i del mateix Suprem), i el 1997 s’arribà a un acord parlamentari per procedir a la seva reforma, que donà pas a la Llei de Política Lingüística del 1997.

Enllaç web: Llei 7/1983, de Normalització Lingüística

2 pensaments sobre “Normalització Lingüística a Catalunya, la

  1. Retroenllaç: Moll i Marquès, Aina | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Política Lingüística a Catalunya, llei de | Dades de Catalunya

Els comentaris estan tancats.