Fundació Joan Miró

(Barcelona, 1971 – )

(o Centre d’Estudis d’Art Contemporani Institució. Fundada per l’artista Joan Miró i vinculada a l’ajuntament de Barcelona. Instal·lada en un edifici a Montjuïc projectat per Josep Lluís Sert i obert al públic al juny de 1975.

La seva finalitat és, d’una banda, l’estudi i la difusió de l’obra de Miró i d’altra, la promoció de l’art contemporani d’avantguarda, per al qual compta amb una exposició permanent i realitza exposicions temporals.

Miró la dotà amb una col·lecció integrada per 175 pintures, 150 escultures, 1.500 peces gràfiques i gairebé 5.000 dibuixos. Disposa també d’una biblioteca i un auditori, i acull sovint representacions, conferències, seminaris o concerts.

Anualment organitza el Premi Internacional de Dibuix Joan Miró. La fundació és regida per un patronat. Ha rebut diversos premis en reconeixement de la seva tasca, entre els quals el premi del Consell d’Europa al millor museu (1978).

Enllaç web: Fundació Joan Miró

6 pensaments sobre “Fundació Joan Miró

  1. Retroenllaç: Abad i Roses, Antoni | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Montjuïc, muntanya de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Miró i Ferrà, Joan | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Gomis i Serdañons, Joaquim | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Borràs i González, Maria Lluïsa | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Ponsatí i Terrades, Josep | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s