Unió Excursionista de Catalunya

(Barcelona, 1933 – )

(UEC)  Entitat excursionista. Fundada arran de la fusió de la Unió Excursionista de Barcelona (creada el 1931 per la fusió de diverses entitats excursionistes) i altres associacions barcelonines i comarcals. S’hi afegiren altres entitats que havien suspès les seves activitats.

Disposa d’una important xarxa de muntanya. La secció d’escalada i alta muntanya ha organitzat escalades arreu del món, i la d’esquí també ha organitzat travessies i combinades al país i a l’estranger. Ja el 1957 tenia 6.500 socis.

El 1957 creà l’Arxiu Bibliogràfic Excursionista, que ha organitzat una bona biblioteca i ha publicat més de mig centenar d’obres i diversos cançoners de muntanya. Des del 1954 edita una revista “Senderos”, que el 1975 passà a anomenar-se “Excursionisme”.

Enllaç web: Unió Excursionista de Catalunya

Un pensament sobre “Unió Excursionista de Catalunya

  1. Retroenllaç: UEC | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s