Sierra i Ràfols, Eugeni

(Barcelona, 11 maig 1919 – 11 juliol 1999)

Botànic i dibuixant. Recol·lector de la càtedra de botànica de Pius Font i Quer, s’incorporà a l’exèrcit republicà durant la guerra civil.

L’any 1950 se n’anà a Xile, on féu exposicions individuals de pintures i dibuixos de flors endèmiques (1952) i es diplomà en biologia (1961). Participà a l’exposició xileno-nord-americana a l’arxipèlag Juan Fernández.

L’any 1968 exposà a la “20th. Century Botanical Art and Illustration” de Pittsburg (EUA). Exposà també a Washington i fou professor a la universitat catòlica de Xile fins el 1973, l’any en què retornà a Catalunya.

sierra_rafolsHa il·lustrat importants obres de botànica, tant a Catalunya com a Xile i als EUA. El 1982 fou nomenat doctor honoris causa per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Entre les principals obres botàniques europees que il·lustrà destaquen: el sisè volum de Flora de Catalunya, Flòrula de Cardó, Diccionario de Botànica, Plantas medicinales (P. Font i Quer), Alta muntanya catalana, Flora i vegetació (Josep Vigo), La Vegetació dels Països Catalans (Ramon Folch), el volum sisè –Plantes superiors– de la Història Natural dels Països Catalans i els primers volums de Flora Ibérica.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s