Partagàs i Jaquet, Joaquim

(Barcelona, 15 setembre 1848 – 28 desembre 1931)

Il·lusionista. Un dels noms històrics de l’il·lusionisme català. A 14 anys començà a treballar com a aprenent d’adroguer i quan en tenia 20 marxà a l’Argentina. El 1877 arribaven notícies que es dedicava amb èxit a l’il·lusionisme i que el públic de Buenos Aires, Montevideo i Río de Janeiro l’anomenava el taumaturg català.

El 1878 tornà definitivament a Barcelona, on es dedicà totalment a la màgia. El 1879 debutà al Romea i el 1900 publicà El prestidigitador Óptimus o Magia Espectral. Del 1894 al 1900 regentà a Barcelona l’únic teatre màgic de l’estat espanyol (Saló Màgic, rambla del Centre núm 30) i viatjà constantment a París per importar les últimes novetats en matèria d’il·lusionisme.

Conegut amb el sobrenom del Rei de la Màgia, el 1881 fundà amb aquest nom la botiga de jocs d’il·lusionisme que encara existeix avui al carrer de la Princesa de Barcelona i que, després de la seva mort, han regentat Carles Bucheli i Sabater (1932-81), la seva neboda Joana Grau i Bucheli i el mag holandès Flip (1981-84) i, del 1984 ençà, Josep Maria Martínez i Rosa Maria Llop, del grup La Capsa Màgica.

Un pensament sobre “Partagàs i Jaquet, Joaquim

  1. Retroenllaç: Bucheli i Sabater, Carles | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s