Museu Torre Balldovina

(Santa Coloma de Gramanet, Barcelonès, 19 juny 1987 – )

Museu municipal. Treballa amb fons patrimonials d’arqueologia, història, ciències naturals, art i etnologia. A part dels seus fons propis, es dedica a la difusió d’altres elements patrimonials del municipi, com són el poblat ibèric de puig Castellar; el sepulcre megalític de la Cova d’en Genís; el Molí d’en Ribé, baix-medieval; la torre Pallaresa; la mateixa Torre Balldovina, torre de defensa del segle XI, i el parc natural de la Serra Marina.

Al maig de 2005 inaugurà l’exposició Santa Coloma: la Muntanya, el Riu, la Ciutat, que il·lustra la continuïtat del poblament a la zona des de l’època ibèrica fins a l’actualitat i se centra en tres elements físics fonamentals: la muntanya (el Puig Castellar), el riu (el Besòs) i la ciutat (Santa Coloma).

El 2006 obrí un nou espai permanent dedicat a presentar l’evolució del municipi entre els segle XI i XX. Per explicar-ho, es reprodueix la vida de tres personatges vinculats a la pròpia seu del museu, en diferents moments històrics.

Enllaç web: Museu Torre Balldovina

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s