Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

(Tarragona, 1982 – )

(MNAT)  Museu. Nom que prengué el Museu Arqueològic de Tarragona quan passà a dependre del departament de cultura de la Generalitat de Catalunya.

Al juliol de 1998 tingué lloc l’obertura del Centre d’Interpretació de la vil·la romana dels Munts, a Altafulla, i de l’itinerari de visita pública d’aquest jaciment, que depèn del MNAT. El nou centre és constituït per un espai d’acollida i un àmbit expositiu dedicat a explicar als visitants les característiques d’una vil·la residencial romana del segle I dC.

Al juliol de 1999 s’obrí al públic de nou el mausoleu de Centcelles, també dependent del MNAT, després d’una remodelació basada en un projecte museogràfic que incideix especialment en els objectius didàctics i de difusió.

Actualment incorpora els centres següents: Museu Arqueològic, Museu de la Necròpoli Paleocristiana, edifici de Serveis Centrals, vil·la romana dels Munts i vil·la romana i mausoleu constantinià de Centcelles.

La trajectòria i el patrimoni del MNAT tingueren un pes rellevant en la declaració l’any 2000 de Tarraco com a Patrimoni de la Humanitat. Des del novembre de 2004 forma part d’una Xarxa de Museus Europeus de Romanitat. L’any 2005, fou guardonat amb un dels premis de l’Aigua per l’exposició Tarraco i l’aigua.

Enllaç web: Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Un pensament sobre “Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

  1. Retroenllaç: Museu Arqueològic de Tarragona | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s