Munar i Riutort, Maria Antònia

(Barcelona, 16 març 1955 – )

Política. Doctora en dret per la Universitat de les Illes Balears i afiliada a Unió Mallorquina, partit de la qual fou nomenada presidenta (1992-des/2007), alcaldessa de Costitx (1979-99 i 2003-07). Diputada al Parlament Balear i membre del Consell Insular de Mallorca, com a resultat de la coalició d’UM amb el Partido Popular ocupà la conselleria de cultura del Govern Balear (1992-95).

El 1995 fou elegida presidenta del Consell Insular de Mallorca, gràcies al pacte amb el PSIB-PSOE i el PSM, que es repetí en les eleccions del 1999 (Pacte de Progrés), cosa que permeté situar UM al Govern Balear i al Consell Insular, del qual Munar fou reelegida presidenta. Arran de la nova victòria del PP en les autonòmiques següents, negocià un pacte amb els populars al Consell de Mallorca. D’aquesta manera Munar tornà a ocupar el càrrec de presidenta del consell. Després de les eleccions del 2007, com a resultat d’un nou govern de coalició fou elegida presidenta del Parlament Balear al mes de juny.

Imputada, juntament amb altres alts càrrecs del seu partit, en dos casos de corrupció urbanística, al feb/2010 dimití la presidència del parlament balear i anuncià la retirada de la política activa, tot abandonant poc després el partit.

Un pensament sobre “Munar i Riutort, Maria Antònia

  1. Retroenllaç: Unió Mallorquina | Dades dels Països Catalans

Respondre