Monzó, Quim

(Barcelona, 24 març 1952 – )

(Joaquim Monzó i Gómez)  Escriptor. Amb un llenguatge directe, ha conreat amb excel·lents resultats el conte i la novel·la. Es donà a conèixer amb L’udol del griso al caire de les clavegueres (1976), novel·la d’ambient urbà que donà un aire nou a la narrativa catalana.

Posteriorment ha publicat els reculls de narracions Uf, va dir ell! (1978), Olivetti, Moulinex, Chaffoteaux et Maury (1980, premi Crítica “Serra d’Or”, de narracions), L’illa de Maians (1986), El perquè de tot plegat (1993) i Guadalajara (1996), revisades i aplegades en el volum Vuitanta-sis contes (1999); les novel·les Benzina (1983), Zzzzzzzz (1987) i La magnitud de la tragèdia (1989), i els reculls d’articles El dia del senyor (1984) i No plantaré cap arbre (1994).

Traductor literari, també col·labora en premsa, ràdio i televisió.

Enllaç web: Quim Monzó

Un pensament sobre “Monzó, Quim

  1. Retroenllaç: Mesquida i Amengual, Biel | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s