Ivorra (Segarra)

Municipi de la Segarra (Catalunya): 15,36 km2, 567 m alt, 114 hab (2016)

mapa segarra(ant: les Ivorres)  Al límit amb Anoia, entre la vall del Llobregós, al nord, i els altiplans que la separen de la ribera del Sió, al sud. El terme és poc boscat, excepte algunes rouredes als punts més alts.

Els recursos econòmics del municipi són escassos i limitats a l’agricultura, amb predomini del secà i principalment dedicada als cereals, també hi ha oliveres i vinya. S’hi fabrica ciment, aprofitant les margues calcàries del subsòl. Àrea comercial de Cervera.

El poble té un aspecte medieval i es troba aturonat sota l’antic castell d’Ivorra, del qual resta una torre, i l’església parroquial de Sant Cugat, reconstruïda al segle XVIII. Més al sud hi ha l’església de Santa Maria, famosa per un miracle (conegut pel Sant Dubte) que, segons la tradició, s’hi va produir el 1010.

Enllaços web:  AjuntamentEstadístiques

3 pensaments sobre “Ivorra (Segarra)

  1. Retroenllaç: Santa Maria d’Ivorra | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Fontanet, Jaume | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Segarra, la – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s