Hessen-Darmstadt, Jordi de

(Darmstadt, Àustria, 25 abril 1669 – Barcelona, 14 setembre 1705)

Mariscal de camp imperial. Arribà a la Península (1695) comandant un exèrcit de 2.000 alemanys enviats per l’emperador Leopold I per defensar la frontera catalana en la guerra contra França. Signada la pau de Ryswick (1697), Catalunya fou restituïda a Espanya. En no acceptar Barcelona el virrei comte de Corzana, fou nomenat per al càrrec Jordi de Darmstadt (1698), sota pressió austríaca.

Destituït per Felip V l’any 1702, intervingué a Andalusia amb les tropes aliades contra el borbó. El 1704, i després d’un intent fallit de desembarcar a Barcelona, ocupà Gibraltar. L’any següent (1705) desembarcà a Barcelona amb la flota anglesa de Peterborough que portava l’arxiduc d’Àustria. Poques setmanes després, i juntament amb Peterborough, atacà Montjuïc, i fou mort en el combat, abans d’ésser ocupada la fortalesa.

4 pensaments sobre “Hessen-Darmstadt, Jordi de

  1. Retroenllaç: Puig i Sorribes, Francesc | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Darmstadt, Jordi de | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Casamitjana i de Rupidera, Francesc de | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Ponç, Antoni | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s