Fulleda (Garrigues)

Municipi de les Garrigues (Catalunya): 16,18 km2, 581 m alt, 87 hab (2016)

0garriguesSituat a l’est de la comarca, al límit amb el de la Conca de Barberà, de la qual la separen una línia de tossals, al sud-est de les Borges Blanques. El relleu és accidentat, i més de la meitat és improductiu, amb algunes pinedes, i drenat per una sèrie de rieres, tributàries, per l’esquerra, del barranc del Turull a l’Espluga Calba.

La base de l’economia local és l’agricultura de secà, hi predominen els cereals, la vinya, les oliveres i els ametllers, que ha donat lloc a una cooperativa vinícola. L’escassetat d’aigua és un problema crònic. Hi ha una granja de pollastres i una de porcs. Àrea comercial de Lleida. Tanmateix la població ha disminuït de manera constant durant tot el segle XX a causa de l’emigració.

El poble es troba a l’interfluvi de les valls de Cortals i de la Granada; l’església parroquial és dedicada a santa Maria.

Enllaços web:  AjuntamentEstadístiques

2 pensaments sobre “Fulleda (Garrigues)

  1. Retroenllaç: Matallonga, vall de | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Garrigues, les – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s