Cornellà del Terri (Pla de l’Estany)

Municipi del Pla de l’Estany (Catalunya): 27,71 km2, 96 m alt, 2.364 hab (2019)

0pla_estanyEstès per la vall del Terri, des del sud-est del pla de Banyoles fins a la confluència del riu amb el Revardit. Hi ha abundància de pasturatges i algunes hectàrees de bosc (pins i alzines).

Les bases de l’economia local són la ramaderia (bestiar boví i porcí), l’avicultura, l’agricultura de secà (cereals, blat de moro, farratges i alls) i de regadiu (hortalisses i llegums) i algunes petites indústries. Àrea comercial de Banyoles.

El poble, a la dreta del Terri, és d’origen romà; destaquen l’antic castell de Cornellà, l’església romànica de Sant Antoni, antiga capella del castell i l’església parroquial de Sant Pere, d’origen romànic, refeta al segle XVIII.

El terme comprèn, a més, els pobles de Borgonyà del Terri, Corts, Sords, Pujals dels Cavallers i Pujals dels Pagesos, la caseria de Palol de la Farga i els veïnats d’Ermedàs i Pont-xetmar, on hi han diverses esglésies d’interès; el 1976 li fou agregat l’antic municipi de Sant Andreu del Terri, juntament amb els pobles de Ravós del Terri, Santa Llogaia del Terri i el llogaret de Prades del Terri.

Enllaços web:  AjuntamentEstadístiques

9 pensaments sobre “Cornellà del Terri (Pla de l’Estany)

  1. Retroenllaç: Sords | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Rogationibus | Dades de Catalunya

  3. Retroenllaç: Revardit, el | Dades de Catalunya

  4. Retroenllaç: Prades del Terri | Dades de Catalunya

  5. Retroenllaç: Palol de la Farga | Dades de Catalunya

  6. Retroenllaç: Garrumbert, riera de | Dades de Catalunya

  7. Retroenllaç: Corts | Dades de Catalunya

  8. Retroenllaç: Coll i Prat, Narcís | Dades de Catalunya

  9. Retroenllaç: Pla de l’Estany, el – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s