Colomers (Baix Empordà)

Municipi del Baix Empordà (Catalunya): 4,35 km2, 41 m alt, 188 hab (2016)

0baix_empordaSituat al límit amb el Gironès, al peu de la serra de Valldevià, a l’esquerra del Ter, que forma el límit meridional del terme, el qual envolta per la part exterior un gran meandre, al nord-est de Girona.

El territori és ocupat per pinedes, per pollancredes i pels conreus de secà (cereals i vinya) i en menor superfície, de regadiu (blat de moro), gràcies al rec del Molí, que rega tota la riba esquerra del Ter fins a la mar. Ramaderia de bestiar boví. Àrea comercial de Girona.

El poble, que agrupa tota la població del municipi, és a la vora del riu. És esmentat ja el 840 com a lloc de colonització del monestir d’Amer; destaca l’església parroquial dedicada a pre-romànics. Es conserven restes del clos emmurallat.

Enllaços web:  AjuntamentEstadístiques

Un pensament sobre “Colomers (Baix Empordà)

  1. Retroenllaç: Baix Empordà, el | Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s