Casa Bloc

(Barcelona, Barcelonès)

Bloc de cases (207 habitatges), al barri de Sant Andreu de Palomar, al carrer de Torras i Bages, projectat pel GATCPAC per encàrrec del Comissariat de la Casa Obrera de la Generalitat de Catalunya i construït per l’Institut contra l’Atur Forçós.

La seva construcció representà la introducció a Catalunya de les normes proposades pel Congrès Internationaux d’Architecture Moderne (CIRPAC) i la reacció contra la casa per a obrers unifamiliar situada en zones despoblades i mal comunicades.

El nou tipus de bloc (que compensava l’encariment del terreny dins el nucli urbà), previst com a mòdul del nou eixample barceloní, tenia les següents característiques: creació d’un espai únic (en forma de S) obert per tots els costats (cada habitatge obert a totes dues façanes), instal·lació al bloc dels serveis comuns més importants (cooperativa de consum, guarderia, biblioteca popular, club obrer, lloc per a esports, etc); construcció d’habitatges tipus dúplex.

Després del 1939 ha estat modificada i hom hi instal·la una comissaria i habitatges per a famílies de la policia armada.

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s