Campllong (Gironès)

Municipi: 8,59 km2, 113 m alt, 516 hab (2016)

Situat a la conca mitjana de l’Onyar, que el limita per l’oest. És drenat, a més, per la riera de Campllong (que travessa el terme d’est a oest i aflueix, per l’esquerra, a la riera de la Verneda) i, al sud-oest, per les rieres de la Verneda i de Gotarra. La riera de Burgantó en forma el límit septentrional. Hi ha rodals de pins i d’alzines sureres. El regadiu es localitza al sector sud-occidental i produeix principalment hortalisses, farratges i llegums. Al secà hom conrea blat, blat de moro i ordi. Hi ha ramaderia (bestiar boví i porcí). Hom cria animals de granja. Hi ha una fàbrica d’embotits. El poblament és totalment disseminat en nombrosos veïnats.

El poble, constituït per poques cases al voltant de l’església parroquial de Sant Quirze i les escoles, és situat a l’esquerra de la riera de Campllong. És esmentat ja el 922. Àrea comercial de Girona.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

2 pensaments sobre “Campllong (Gironès)

  1. Retroenllaç: Verneda | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Gironès, el – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s