Bot (Terra Alta)

Municipi de la Terra Alta (Catalunya): 34,94 km2, 286 m alt, 615 hab (2016)

0terra_altaSituat al centre de la comarca, al sud-oest de Gandesa i de Tarragona, a l’esquerra del riu de la Canaleta. El terreny, molt accidentat pels vessants orientals de la serra de Pàndols i els occidentals de la serra de Pesells, és drenat per una sèrie de petits barrancs afluents del riu de la Canaleta, que travessa el sector meridional. La vegetació natural, formada per pinedes de pi blanc i alzinars i extenses àrees de matolls, ocupa una tercera part del terme.

L’economia, com és propi de la comarca, es basa en el conreu de secà: vinya, seguida de l’olivera, l’ametller i els cereals; el regadiu aprofita aigües de pou i produeix hortalisses. La ramaderia ovina tradicional és en regressió, hi ha bestiar porcí, boví i cabrum, granges de conills i d’aviram. Hi ha pedreres de calcària. La població tendeix a disminuir. Àrea comercial de Tortosa.

El poble es troba en una plana, a l’esquerra del riu de la Canaleta; l’església parroquial dedicada a sant Blai fou profanada durant la Guerra dels Segadors per les tropes de Felip IV.

Enllaços web:  AjuntamentEstadístiques

2 pensaments sobre “Bot (Terra Alta)

  1. Retroenllaç: Castellví i Pallarès, Francesc | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Terra Alta, la – Dades de Catalunya

Respondre