Bot (Terra Alta)

Municipi: 34,94 km2, 286 m alt, 615 hab (2016)

Situat al centre de la comarca, al sud-oest de Gandesa i de Tarragona, a l’esquerra del riu de la Canaleta. El terreny, molt accidentat pels vessants orientals de la serra de Pàndols i els occidentals de la serra de Pesells, és drenat per una sèrie de petits barrancs afluents del riu de la Canaleta, que travessa el sector meridional. La vegetació natural, formada per pinedes de pi blanc i alzinars i extenses àrees de matolls, ocupa una tercera part del terme.

L’economia, com és propi de la comarca, es basa en el conreu de secà: vinya, seguida de l’olivera, l’ametller i els cereals; el regadiu aprofita aigües de pou i produeix hortalisses. La ramaderia ovina tradicional és en regressió, hi ha bestiar porcí, boví i cabrum, granjes de conills i d’aviram. Hi ha pedreres de calcària. La població tendeix a disminuir.

El poble es troba en una plana, a l’esquerra del riu de la Canaleta; l’església parroquial dedicada a sant Blai fou profanada durant la Guerra dels Segadors per les tropes de Felip IV. Àrea comercial de Tortosa.

Enllaços web: AjuntamentEstadístiques

2 pensaments sobre “Bot (Terra Alta)

  1. Retroenllaç: Castellví i Pallarès, Francesc | Dades de Catalunya

  2. Retroenllaç: Terra Alta, la – Dades de Catalunya

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s