Manuel (Ribera Alta)

Municipi de la Ribera Alta (País Valencià): 6,05 km2, 40 m alt, 2.543 h (2014)

Situat a la vall baixa del riu d’Albaida, al sector sud de la comarca, al límit amb la Costera i al nord de Xàtiva. Una quarta part del terme no és conreat i ocupat en gran part per matollar.

La principal activitat és l’agricultura de regadiu, que és possible gràcies a les sèquies derivades del riu i per la plana al·luvial del Xúquer; s’hi conreen tarongers, hortalisses i arròs; la minsa agricultura de secà és dedicada a uns bancals de garrofers i oliveres. La indústria hi és molt diversificada, principalment les derivades de l’agricultura, a més de la fusta, de la construcció, etc. Àrea comercial de Xàtiva.

El poble és a la dreta del riu d’Albaida, al peu d’un turó, i forma un continu urbà amb els de l’Abat, Faldeta i la Torreta de Manuel, agregats el 1836, i el de l’Énova. Hi destaca l’església parroquial de Sant Gil, barroca (fi del segle XVII). Fou centre de la baronia de Manuel.

El municipi comprèn, a més, les Salines i el despoblat de Roseta.

Enllaç web: Ajuntament

Respondre

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s